Şanlıurfa’da Polis Ekiplerince 15 Kişi Yakalandı Şanlıurfa’da Polis Ekiplerince 15 Kişi Yakalandı

Ankara’da yaşayan bir kişi, 2015 yılında sıfır kilometre bir otomobil satın aldı. Ancak aracı kullanmaya başladığı andan itibaren elektrik kesintileri ve ateşleme arızaları gibi sorunlar yaşamaya başladı. Araç sahibi, bu problemleri çözmek için otomobilini servise götürdü ve burada yapılan bakım ve onarımlara rağmen, sorunlar devam etti.

2016 yılında, seyir halindeyken otomobil aniden alev aldı. Bunun üzerine sahibi, otomobilin yenisiyle değiştirilmesi talebiyle dava açtı. Servis, araçta gizli bir ayıp bulunmadığını ve yapılan detaylı incelemelerde herhangi bir sistem arızası tespit edilmediğini savundu.

Araba Otomobil Araç

Ayrıca yakıt deposundan alınan numunede aseton tespit edildiğini öne süren servis, bu maddenin motorun egzoz sıcaklıklarını artırarak, ABS çevresinde bulunması gereken braketi eksik olan aracın hidrolik ünite kablolarında yangına neden olduğunu belirtti ve davanın reddini talep etti.

Ankara 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, aracın imalat hatasından kaynaklanan gizli ayıplı ürün olduğunu tespit etti. Mahkeme, aracı tamir etmenin değer kaybına yol açacağını belirterek davayı kabul etti ve otomobilin yenisiyle değiştirilmesine hükmetti.

Bu karar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından oy birliğiyle onandı. Yargıtay, aracın yenisiyle değiştirilmesi kararının, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na uygun olduğunu belirtti.

Editör: Urfadasin Haber