Sarı Kantaron: Sinir sistemini besleyerek kuvvetlendirmesi sayesinde depresyonla mücadelede bütün dünyada çok yaygın olarak kullanılır. Ayrıca dahilen antispazmotik, kabız yatıştırıcı ve kurt düşürücü, haricen ise antiseptik ve yara iyileştirici olarak kullanılır. Özellikle yanık yaralarının tedavisinde çok etkilidir. Genel kullanım alanları; depresyon, stres, uyku düzensizliği ve virüs kaynaklı enfeksiyonlardır.
Lavanta Çiçeği: Endişe ve şişkinlik giderici bir bitkidir. Sinir sistemini rahatlatır, kan dolaşımını artırır. Kalp ritmini düzenler. Huzursuzluğu alır. Bu nedenle de lavanta çiçekleri ile hazırlanan çay, daha rahat bir şekilde uyumayı sağlar.
Ihlamur: Sinirleri kuvvetlendirir. Uyku verir. Kansızlığı giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Göğüs ve bronşları yumuşatır. Kabızlığı ve bağırsak spazmını giderir. Saç dökülmesini önler. Dışardan lokal veya tam banyo halinde alınırsa cildi yumuşatır.
Kava Kava: Güney Pasifik adalarında doğal olarak yetişmektedir. Son yıllarda üzerinde birçok klinik çalışmalar yapılmıştır. Bunun sonucunda anksiyete, gerginlik, uykusuzluk, kas spazmı üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Merkezi Sinir Sistemi (MSS) üzerindeki etkisinden dolayı yaygın kullanım sahası bulan bir bitkidir. Çok ciddi ağrılarda hem adale spazmını çözmek ve hem de analjezik etkisinden dolayı sık olarak kullanılmaktadır. Farmakolojik olarak aktif maddenin kavalaktonlar olduğu düşünülmektedir.
Alıç: Bu bitki de uykusuzluğa karşı önerilir.
Şerbetçiotu: Sinir sistemini yatıştırıcı ve uyutucu özelliği vardır. Şerbetçiotu çiçekleri kaynatılıp içilirse şifa bulunabilir.
Kekik: Sakinleştirici etkisi vardır. Çilek ve nane yaprakları ile beraber bir çay hazırlanırsa büyük fayda sağlar.
Hindiba: Hindiba çiçeği de yarar sağlar.
Nane: Sakinleştirici, rahatlatıcı ve uyutucu etkisi vardır. Sinir sisteminin düzenlenmesine de yardım eder. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazını giderir. İshali önler. Ateşi düşürür. İyileşmeyi çabuklaştırır. Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir. Grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir. Nane yağı dışardan tatbik edildiğinde iyi bir ağrıkesicidir. Özellikle baş ağrıları için Avrupa’da yaygın olarak kullanılır.
Rezene: Sakinleştirici ve bağırsakları dindirici olarak uzun süre kullanılmıştır. Sindirim sisteminde gaz oluşumunu önler. Kalp üzerinde olumlu etkileri vardır. Bebeklerin rahat uyumasını sağlar.
NOT: Bu şifalı bitkilerin hepsi aynı zamanda kullanılmamalıdır.
DİKKAT: Herkesin bildiği gibi ılık bir bardak süt uykusuzluk için fayda sağlayabilir. Ancak laktoz duyarlılığı olanlar ve bedenleri asitik olanlar sütten uzak durmalıdır. Uyumadan önce ılık bir bardak süt içerseniz, rahat bir uyku çekebilirsiniz. Sütü sade içemiyorsanız, şeker yerine bal ilave etmeniz daha doğru olur.
Nöralterapi ve Hüseyin Nazlıkul’un diğer tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Buradan; https://www.huseyinnazlikul.com/icerik/noralterapi-tedavisi-213