Balıklıgöl Yerleşkesinde Şanlıurfa İHH Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen STK’lar Sloganlar atarak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Grup adına Açıklama yapan İHH Başkan Yardımcısı Ali Acar, Mescid-i Aksa Mescid-i Aksa’nın yine bir ramazan ayında İsrail tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme planıyla Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıların yasa dışı olduğunu ifade eden Acar, “ Tarihindeki en büyük protestoları yaşayan işgalci İsrail, Mescid-i Aksa’yı ve Müslümanları hedef alarak gündemi değiştirmek istiyor.

Saldırılardan dolayı Filistinlilerin ibadet ve yaşama hakları, Siyonistler tarafından ellerinden alınıyor. İsrail, bu saldırılar ile odak değiştirmek istiyor. İsrailli siyasetçiler, tapınak gruplarına destek vererek Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılara öncülük ediyorlar.

  6-12 Nisan tarihleri arasına denk gelen Pesah Bayramı dolayısıyla Tapınak grupları uzun zamandır hazırlıklarını gerçekleştirdiler. Kurban kesme faaliyetini de barındıran Pesah için Siyonist gruplar, kurban ile Kudüs sokaklarında dolaşan ya da Aksa’da kurban adayanlara para ödülü verecek. Tapınak grupları, her sene Pesah döneminde kurban faaliyeti için Mescid-i Aksa’ya biraz daha yaklaşıyorlar.

Bu durumun önüne geçilmezse, yakında Yahudi gruplar toplu olarak Mescid-i Aksa’da kurban girişiminde bulunacaktırlar.  “ dedi.

Kudüs’e her zaman sahip çıkacaklarını belirten Acar, şöyle devam etti:

Kudüs her zaman "temel meselemiz" olarak kalacak. Tarihin de coğrafyanın da kilidi Kudüs’tür. Yaşananlardan dersler çıkarmalı ve Kudüs’ün İsrail işgalinden korunması için tüm dünyayı harekete geçirmeliyiz. Bugün Kudüs halkı İsrail'e karşı büyük bir varoluş mücadelesi veriyor.

Her türlü engellemeler ve baskılamalara rağmen, insanlar akın akın Mescid-i Aksa’ya doğru gitmekte. Bu mücadele sadece Kudüslülerin mücadelesi değil; bizlerin de mücadelesidir.

Filistinli kardeşlerimizin direnişini ve mücadelesini bizler de dünyanın dört bir yanında sürdürmeliyiz. Mescid-i Aksa’nın muhafazası ve Kudüs’ün geleceği için İsrail’e karşı olmalıyız. Mescid-i Aksa saldırı altında. Çok geç kalmadan bütün Müslümanlar birleşmeli ve harekete geçmeliyiz. İşgalci İsrail, Kudüs'e, Mescid-i Aksa’ya ve kutsallarımıza bu Ramazanda da vahşice saldırmaya devam ediyor.

Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir.”