İddiaya göre olay Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde meydana gelen olayda, bir baba ve üvey anne, 5 ve 7 yaşındaki çocuklarını önce hortumla dövdü, daha sonra çocukları dama çıkarıp üzerlerine soğuk su dökerek işkence yaptı.
Olaya şahit olan komşuları polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çocukları ve babayı karakola götürdü.
Şanlıurfa Valiiği, olaya ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, gözaltına alınan babanın tutuklandığını ve çocukların ise devlet korumasına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:"
16.02.2025 tarihinde sosyal medya ve basında yer alan bazı haberlerde ‘’Şanlıurfa'da bir babanın çocuklarına şiddet uyguladığı” yönündeki iddialarla ilgili olarak Valiliğimiz tarafından açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur.
16.02.2025 tarihinde gündeme gelen olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından çok hızlı şekilde gerekli çalışmalar yapılarak
kötü muamelede bulunan baba gözaltına alınmış ve adli merciler tarafından tutuklanmıştır.
Habere konu olan çocuklarımız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından ivedilikle koruma altına alınmıştır."