Yaygın bir şekilde hikaye tadında ve dilden dile dolaşan Fransızların Şanlıurfa’yı işgal ettiği yıllarda isot tarlasına girmesiyle Urfalıların harekete geçtiği ve Fransızları kentten çıkarttığı iddialarının doğru olmadığı kovaladığı yazar ve şair Mehmet Fethi Göktepe tarafından bir kez daha yalanladı.

Mehmet Fethi Göktepe sosyal medyada yaptığı “İsotçu kime denir? Neden denir” sorusuna verdiği cevapta şunları söyledi; “İsotçu fırına sabah isot götüren yada çok fazla isot tüketen değildir. İsotçu Fransızlar Urfa’yı işgal ettiğinde ve pek çok yeri zapt tetiğinde güya Urfalılar ayağa kalkmamış ta ki Fransızlar isot tarlasına girene kadar. Buradan çıkmış.

"URFA FIRANSIZ İŞGALİNDE 11 NİSAN’DA KURTULDU O ZAMANLAR BAHARDA İSOT ÇIKMAZDI"

Ancak tarihte böyle bir şey yoktur. Şahıs edebiyatında da böyle bir şey yoktur. Bizim kültürümüzde de böyle bir şey yoktur. Neden biliyor musunuz? Çünkü hiçbir dönemde isot İlkbahar’da çıkmaz. Fransızları 11 Nisan’da Urfa’dan atmışız. Yani bu yakıştırma doğru değil.

“YOK EFENDİM BU İSOTÇUMUŞ, TIRŞIKÇİMİŞ. HOŞ ŞEYLER DEĞİL BUNLAR!”

Bu söylentiyi kim yaymış? Çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmı Urfa merkezdekileri sevmez. İsotçu derler. Bir birimize isim koymayacağız. İsimlerimizi en güzel şekilde hitap edeceğiz. Yok efendim bu tırşıkmiş, bu ağa bilmem nesiymiş. Bu bilmem isotçumuş. Hoş şeyler değil bunlar.”