SAĞLIK

Siverekli Akademisyen Prof. Dr.Şervan Gökhan:Yeni Pandemi Tükenmişlik Sendromu

Şanlıurfa Siverekli Prof. Dr. Şervan Gökhan, toplumun yeni pandemisinin tükenmişlik sendromu olduğunu bunun nedenleri ve çözüm önerilerini anlatan önemli bir makale kaleme aldı. Prof. Dr. Şervan Gökhan'a göre tükenmşlik sendromu modern Dünyanın gizli tehlikesi.

Abone Ol

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Ankara Şehir Hastanesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Şervan Gökhan,"Modern Dünyanın Gizli Tehlikesi: Tükenmişlik Sendromu" başlıklı makalesinde "Dijital dönüşüm ve modernitenin birlikteliği günümüz dünyasında çalışanlar üzerinde adeta bir tükenmişlik sendromu pandemisine yol açmış durumda ve insanlık olarak bunun önüne geçmek için belki de köprüden önceki son çıkıştayız…" ifadesini kullanıyor.

Tükenmişlik sendromunun yaklaşık 50 yıl önce Herbert Freudenberger’in tanımladığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önemli bir sağlık problemi olarak tanındığını hatırlatan Prof. Dr. Şervan Gökhan, makalesinde tükenmişlik sendromunun ortaya çıkış nedenleri, bireyler üzerindeki etkileri, toplumsal boyutları ve sorunla başa çıkma yollarını ele aldı.

Tükenmişlik sendromunun daha öncelerde daha çok insanlarla sürekli etkileşim halinde olan, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanları, sosyal hizmet uzmanları, öğretmenler ve polislik gibi meslek gruplarında sıklıkla görüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Şervan Gökhan, günümüzde ise hemen her sektörde çalışanlar arasında bu durumun adeta bir salgın hale geldiğini ve çalışma hayatına dair en sık karşılaşılan problemlerden biri olduğu anlatıyor.

Prof. Dr. Şervan Gökhan'ın perspektif onlinede yer alan Modern Dünyanın Gizli Tehlikesi: Tükenmişlik Sendromu başlıklı yazısını tamamına ulaşmak için TIKLAYIN