Şanlıurfa Çamlıdere Köyünde doğan ve okuyup savcı olan şuan İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı görevini sürdüren İbrahim Çiçek'in odasının penceresi, Abide- i Hürriyet Parkı'na bakıyor.  Burası İbrahim Çiçek'in deyimiyle İttihat Terakki'nin anıtkabiri. Pencereden görünen ilk mezar Mahmut Şevket Paşa'ya ait.

İbrahim Çiçek üç beş yıl önce Alfa Kitap'tan yayınlanan Mahmut Şevket Paşa Suikastı kitabında, 11 Haziran 1913'te Beyazıt Meydanı'nda çapraz ateşe alınarak öldürülen Paşa'ya düzenlenen suikastın perde arkasını anlatmıştı.

Savcı İbrahim Çiçek'in penceresinden görünen diğer bir mezar ise ilk anayasamız Kanuni Esasi'yi yazan, Ziraat Bankası'nı kuran, Tanzimat reformlarını gerçekleştiren kuşağın öne çıkan devlet adamlarından olan ve yaptığı icraatlerle hep anılan Mithat Paşa'ya ait.

Şanlıurfalı savcı İbrahim Çiçek'in yine Alfa Kitap'tan bir kaç yıl önce çıkan kitabı da Mithat Paşa'nın yargılanıp idama çarptırıldığı meşhur Yıldız Mahkemesi.

Tarihçiler arasında bile bir tartışma konusu olan Malum Yıldız Mahkemesi'nin kitabını yazan İbrahim Çiçek, bu yargılamaya bir hukukçu gözüyle bakıyor ve anlatıyor.

Şanlıurfalı Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek şimdi de üçüncü kitabı İttihat ve Terakki kitabıyla gündemde. Bir kaç hafta önce Alfa Yayınlarından çıkan ve kitapçılardaki reflarda yerini alan savcı İbrahim Çiçek'in İttihat ve Terakki Cemiyeti ve dönemine mercek tutan kitabı  bilinmeyen ya da az bilinen birçok tarihî konuya ışık tutuyor.

Kitapta, Gazeteci Hasan Cemal'in Dedesi Cemal Paşa da Yer Alıyor

İbrahim Çiçek’in, üçüncü kitabı “İttihat ve Terakki: İhtilaller, Cinayetler, Darbeler ve Toplumsal Olaylar-1908-1918” adlı kitabında, ünlü yazar Hasan Cemal'in dedesi Cemal Paşa’nın Fransız devleti ve istihbaratının sınırsız desteğini alan Arap ayrılıkçısı bir örgütle mücadelesine de yer veriyor.

Perdeler arkasında kalan gerçekleri belgelere dayanarak ortaya çıkaran İbrahim Çiçek, yıllarca sürdürdüğü araştırmalar  sonunda elde ettiği belgeler ışığında yazdığı İttihat ve Terakki kitabı, şimdiye kadar bu konuda yazılan tüm kitaplar içerisinde en ciddi ve kayda değer kaynak olma özelliğini taşıyor. 

Şanlıurfa'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı Şanlıurfa'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Yeni Bir Kitap  Daha Yazma Hazırlığını Sürdürüyor 

Daha önce farklı tarihlerde Türk Ceza Yasası ile ilgili yazmış olduğu 10 farklı Ceza kitabı da bulunan Cumhuriyet Savcısı ve Yazar İbrahim Çiçek araştırmalarına devam ettiği, yeni bir kitabın hazırlıklarını sürdürüyor.

İttihat ve Terakki Kitabındaki Bazı Bölümler ve Başlıklar Şöyle

Behdud Han Cevanşir Cinayeti, Nemesis Terör Örgütü ve Katlettiği İttihat-Terakkiciler, Urfa Mutasarrıfı Mehmet Nusret Bey’in İdamı, Yakup Cemil’in Kurşuna Dizdirilmesi, Veliahd Yusuf İzzettin Efendi’nin Şüpheli Ölümü, Basra Kadısı Elbistanlı Ömer Efendi’nin Öldürülmesi, Süleyman Askeri Bey’in İntiharı, Resneli Niyazi Bey’in Öldürülmesi, Mahmut Şevket Paşa Suikastı, Silahçı Tahsin’in Boğdurulması, Gazeteci Ahmet Samim Cinayeti, Gazeteci Hasan Tahsin Cinayeti, Makedonya’daki Cinayetler, Gazeteci Zeki Bey Cinayeti, 1909 Adana Vakası.

Editör: Urfadasin Haber