Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı “Kaçak Balık Avcılığını Önlemek” için yaptığı çalışmada Hilvan İlçesine bağlı Faik Mahallesinde Fırat Nehri kıyılarında, F.A. isimli şahsı yasak olan misina balık ağı germek suretiyle avcılık yaptığı tespit etti.
F.A. isimli şüpheli şahsın aracında yapılan arama 250 kilo Turna ve Sazan Cinsi Balık, 1 Adet Şişme Bot, 2 Adet Bot Küreği,3 Adet 200 Metre Uzunluğunda Balık Ağı,1 Adet Akü,1 Adet Branda ele geçirildi.
Kullanımı yasak olan misina ağ ile av yaptığı tespit edilen F.A. isimli şüpheli şahsa 221 bin 540 TL idari para cezası uygulanırken ele geçirilen materyallarine el konuldu.
Bu arada 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında iç sularda 1 Nisan – 1 Temmuz tarihleri arasında her türlü balık avcılığı yasakken diğer zamanlarda ticari amaçlı balık avcılığı yapabilmek için su ürünleri ruhsat tezkeresi almak zorunludur.
Ticari amaç gütmeksizin sportif amaçlı kıyıdan olta balıkçılığı yapmak için ise bağlı bulunulan il veya ilçe tarım müdürlüklerine başvurarak sportif amatör balıkçılık belgesi alınması gerekiyor.