Baydar, özellikle dezavantajlı kesimlerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, tüm öğrencilere ücretsiz beslenme desteği sağlanması ve okul öncesi eğitimin kademeli olarak üç yaşına çekilmesinin önemine dikkat çekti.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIMDIR"

Şanlıurfa İl Başkanı Av. Metin Baydar, eğitimde fırsat eşitliğinin yalnızca bir sosyal politika değil, ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu vurguladı. “İlkokul ve ortaokul kademelerindeki tüm öğrencilere ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği sağlanmalı, lise öğrencilerine ücretsiz öğle yemeği sunulmalı. Bunun yanı sıra, özellikle dezavantajlı çocuklardan başlayarak okul öncesi eğitim üç yaşına çekilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır” dedi.

CHP'li Tanal'dan Harran Üniversitesine Hukuk Fakültesi Talebi CHP'li Tanal'dan Harran Üniversitesine Hukuk Fakültesi Talebi

DEZAVANTAJLI BÖLGELER ÖNCELİKLENDİRİLECEK

Başkan Baydar, önerilen politikanın nasıl uygulanacağına dair detayları da paylaştı. Beslenme desteğinin ilk olarak dezavantajlı bölgelerde başlatılacağını ve ardından ülke geneline yayılacağını belirten Baydar, devlet destekli bir beslenme programının oluşturulması gerektiğini ifade etti. “Yerel üreticiler ve kooperatiflerle iş birliği yapılarak sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme modeli oluşturulmalı. Ayrıca, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla tüm çocukların eğitimde eşit fırsatlara sahip olması sağlanmalıdır” diye konuştu.

"AÇLIK VE YOKSULLUK EĞİTİMİ ENGELLİYOR"

Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadığında nesiller arası yoksulluk döngüsünün derinleştiğini belirten Baydar, ülkedeki sosyoekonomik eşitsizliklerin eğitim alanında kalıcı bir dezavantaj yarattığını vurguladı. “Bugün 7 milyon çocuk yoksulluk sınırının, 2 milyon çocuk ise açlık sınırının altında yaşıyor. Öğrencilerimizin yüzde 20’si bir öğün atlamak zorunda kalıyor, yüzde 27’si ise okullarda akran zorbalığına maruz kalıyor. Gençlerimizin yüzde 34’ü ne eğitimde ne de istihdamda. Bu, ülkemizin geleceği açısından ciddi bir sorundur” ifadelerini kullandı.

"EN AZINDAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BUNU YAPIN"

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için hükümete çağrıda bulunan Baydar, yetkilileri acil önlem almaya davet etti. “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, çocuklarımız için telafi edilemez kayıplara yol açıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların hayata geçirilmesi artık bir tercih değil, bir zorunluluktur” dedi.

Anahtar Parti olarak bu konunun takipçisi olacaklarını belirten Baydar, “En azından çocuklarımız için bunu yapın. Bugünü kaybettik, yarınımızı da kaybetmeyelim. Eğer çözüm üretilmezse, biz bu sorunu çözeceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.