Milletvekili Şenyaşar, yaptığı açıklamada, Haliliye Ek Hizmet Binası’nda görev yapan Doktor K. Bozkurt hakkında hasta yakınlarından çok sayıda şikayetler aldıklarını söyledi.
Bozkur’un muayeneye gelen hastalara kimlik sorduğunu, hasta yakınlarının üzerini fiziki olarak aradığını iddia eden Şenyaşar, doktorun hastalarının bulanmasına rağmen uzun süre poliklinikte bulunmadığını da ileri sürdü.
Doktorla ilgili iddiaları Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesiyle TBMM’ya tışıdığını aktaran Şenyaşar, önegesinde şu ifadeleri kullandı:
1- Bozkurt’un görevi ve görev tanımı nedir?
2- Bozkurt’un görev tanımında, hasta ziyaretçilerine kimlik sorgusu ve üst araması yapmak var mıdır?
3- Hasta ziyaretçilerine yaptığı kimlik sorgusu ile Bozkurt; hangi bilgiyi, neye göre teyit etmektedir?
4- Hasta ziyaretçilerinden kimlik sorarak tespit ettiği bilgileri herhangi bir sistem ile incelemekte midir, kayıt altına almakta mıdır? Eğer kimlik bilgilerini kayıt altına aldığı ya da kullandığı bir durum söz konusu ise, yurttaşların kişisel verileri KVKK kapsamında ihlal edilmekte midir?
5- Bozkurt, gelen hasta ziyaretçilerine, kendi görevine ilişkin bir kimlik ya da belge ibraz etmekte midir?
6- Gelen şikayetlere ilişkin kişi hakkında Bakanlığın ve/veya Başhekimliğin soruşturması bulunmakta mıdır? Eğer bir soruşturma yoksa bunun gerekçesi nedir?
7- İddialara ilişkin tespit edilen olası ihlal, suç ve ayrımcı tutum davranışlara yönelik yapılan işlem nedir? Kişi hakkında yapılan işlem bulunmakta mıdır?