İpekyolu Bulvarında Otomobil Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı İpekyolu Bulvarında Otomobil Bariyerlere Çarptı: 1 Yaralı

Kel aynakların sayısı artınca olası salgınlara karşı korumak için yeni yer arayışı da kaçınılmaz oldu.

 İsviçreli bilim adamlarının Kelaynaklarla ilgili yayınladığı bir makaleyi inceleyen Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü ekipleri makalede Kelaynaklar için Mardin ve Şırnak bölgesinin bazı yerleşim yerlerinin önerildiğini fark etti.

Bunun üzerine DKMP Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığınca planlanan potansiyel yaşam alanlarının belirlenmesi çalışmaları kapsamında Şırnak ve Mardin de incelemede bulunuldu.

DKMP Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Taner Hatipoğlu, DKMP Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Gürkaynak, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Reşat Ektiren, Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü Ziya Aygün, Şırnak Şube Müdürü, teknik personelinin katıldığı arazi arayışında olumlu sonuç çıkmadı.

İsviçreli bilm adamlarının makalesinde bahsettiği kelaynaklar için uygun alanların daha çok yırtıcı hayvanlara ugun olduğu tespit edildi.

DKMP Genel Müdürlüğü ve Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü, yeni yer arayışının asıl nedenleri arasında olası bir salgın durumunda kelaynakların telef olmaması yatıyor.

Kelaynaklar için Halfeti'de uygun yaşam alanı olduğu ancak aynı ilde olmasından dolayı orasının tercih edilmediği öğrenildi.

Kelaynaklar için yeni yaşam alanı arayışı farklı illerde devam ecek.

Yeni yaşam alanında öncelikle iklim koşulu ve yırtıcı canlıların olmamasına dikkat ediliyor.

Bu arada kelaynakların göç zamanı geldiğinden dolayı bu hafta içinde 30 kelaynak doğaya salınacak.

Editör: Urfadasin Haber