İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Fakıbab'yı örnek göstererek şu ifadeleri kullandı;
"Bakın size 27. dönemden bir örnek vereyim. Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP’den istifa edip, İYİ Parti’ye katıldı.
Meclis aritmetiği de oldukça hassastı. Bazı üyeliklerin partimizde kalması için kendisinin hiç olmazsa birkaç gün daha milletvekilliğini sürdürmesi bizim için önem taşıyordu. Konunun hassasiyetini kendisine bizzat ben anlattım.
Aldığım cevap, demokrasi tarihimize ders olarak geçecek nitelikteydi. Bana dedi ki “Ben, başka bir partiye gönül veren vatandaşların oylarıyla seçildim.
O partiden istifa ettiysem, milletvekilliğinden de istifa etmem gerekir. Sizden ricam milletvekilliğinden istifamın kabulü için mecliste yapılacak oylamada partimiz benim kararımın yanında dursun. Siyasi namusun gereği budur” Elbette Fakıbaba olmak kolay değildir. Sözüm Fakıbaba olamayanlaradır."