GÜNDEM

Harran Üniversitesi ve GAP BKİ İş Birliği ile Türkiye’de Hassas Tarım Dönemi Başlıyor

Harran Üniversitesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin iş birliğiyle düzenlenen “GAP Hassas Tarım 2. Faz Tanıtım Töreni”, Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Programa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Eyüboğlu, Hikmet Başak ve Asuman Cevahir Yazmacı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, çevre üniversitelerin rektörleri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, çiftçiler ve sanayiciler katıldı.

Programda, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, Harran Üniversitesi’nin geliştirdiği projelerin Türkiye tarımına sağlayacağı katkılar vurgulandı.

Hassas Tarımda Yeni Bir Dönem

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin öncülüğünde geliştirilen hassas tarım projeleri, Türkiye’de tarımsal verimliliği artırmayı hedefleyen yenilikçi teknolojilerle dikkat çekiyor.

Üniversitenin bilim insanları tarafından detaylı çalışmalara dayalı olarak hazırlanan bu projeler, Türkiye’nin tarım sektöründe çığır açacak nitelikte bulunuyor. Program sırasında, tarımda kullanılan yeni nesil teknolojiler tanıtıldı ve sergilendi.

Bakanlar, Harran Üniversitesi’nin bu alandaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve projelere her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Şanlıurfa’nın tarımsal üretimdeki kritik rolüne vurgu yaparak bölgedeki çiftçilere ve sanayicilere teşekkürlerini ilettiler.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu yaptığı açıklamada; “Bugün, Harran Üniversitesi olarak ülkemiz tarımına yön verecek bir projeyi tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle geliştirdiğimiz bu ‘Hassas Tarım’ projesi, tarımsal üretimde verimliliği artırmayı ve kaynaklarımızı daha etkin kullanmayı hedefleyen, yerli ve milli bir atılımın ürünüdür. Harran Üniversitesi, tarih boyunca medeniyetlere beşiklik etmiş Şanlıurfa’nın tarım ve bilim alanındaki gücünü birleştirerek, Türkiye’nin kalınma vizyonuna katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu projeyle sadece bölgesel değil, ulusal ölçekte bir dönüşümün fitilini ateşlediğimize inanıyoruz” diye belirtti.

Programın sonunda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na tarımsal kalkınmaya yön veren bu projeye katkılarından dolayı plaket verdi.

Hassas tarım teknolojilerinin sergilenmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona eren açılış törenin ardından panele geçildi.