DKMP Şanlıurfa Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek'i makamında ziyaret eden heyet, proje müellifi ve teknik personellerin katılımı ile toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Metin Baydilli'yi çalışma ofisinde ziyaret eden ekip, yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Gölpınar tabiat parkında planlanan projeler sahada ayrıntılı olarak incelendi.

Bua arada Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi sınırlarında bulunan ve adını Gölpınar mahallesinden alan Gölpınar Tabiat Parkı, yabani hayatın canlılığını koruduğu ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bir park olma özelliğini taşıyor.

Yaban hayatı hala canlılığını koruyor

Sadece insanlara dinlenme imkanı sunmakla kalmayan Göpınar Tabiat Parkı, yaban hayatına da ev sahipliği yapıyor. Bölgede sıkça görülen keklik, tilki ve baykuş olmak üzere çok sayıda yabani hayvan da burada barınma imkanı buluyor. Şanlıurfa için büyük bir şans olan Gölpınar Tabiat Parkı bozkır ikliminin hakimiyetini kıran nadir yerler arasında yer alıyor.

Tabiat parkı içerisinde yaşayan canlı türleri

Toprak kurbağası, adi tosbağa, tarla kertenkelesi, toprak yılanı, Urfa yılanı, kızıl şahin, tahtalı, kınalı keklik, kaya güvercini, kumru, üveyik, küçük kumru, kukumav, çobanaldatan, tepeli toygar, tarla kuşu, sığırcık, serçe, saka, kirpi, akşamcı yarasa, tavşan, kızıl sincap, küçük tarla faresi, orman faresi, tilki

Park içerisinde kayıt altına alınan  bitki türleri

Kızılçam, Gelincik, Çoban Çantası, Tere, Hardal, Düğün çiçeği, Hatmi, Yonca, Korunga, Fiğ’dir.

Urfa’daki nadir yerlerden biri

Tabiat Parkı  2011 yılına kadar B tipi mesire yeri olarak işletilmiş olup 11.07.2011 tarih ve B.18.0.DMP.0.02.01.402-03-903 sayılı Bakanlık oluru ile Gölpınar B Tipi Mesire Yeri’nin statüsü değiştirilerek tabiat parkı olarak tescil edilmiştir. Gölpınar Tabiat Parkı 211,59  ha büyüklüğündedir.