Pazara günü elektrik kesintilerini protesto yapmak amacıyla yaklaşık 300 çiftçi, Şanlıurfa-Mardin kara yolunu trafiğe kapattı.

Eylem sırasında güvenlik güçlerinin müdahale ettiği 21 çiftçi, gözaltına alındı.

Dün adliyeye sevk edilen 17 çiftçinin gözaltı süresinin 1 gün daha uzatılmasının ardından bu gün 11 çiftçi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden adliyeye sevk edildi.

Adliyede Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, Baro Saymanı Mahmut Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Tekinalp, Avukat Ronayi Paydaş, Viranşehir Adliyesi’nde gözaltındaki çiftçilere destek verdi.

Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 11 çiftçi, adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.

CHP Urfa İl Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Ronayi Paydaş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“CHP Urfa İl Hukuk Komisyonu olarak sürecini takip ettiğimiz Viransehirdeydik. Urfa Barosu ve yönetim kurulu üyeleri ile İnsan Hakları Merkezi de işkence iddialarına yönelik olarak çiftçilerin yanında hazır bulundular.

Dedaş zulmünü protesto etmek amacıyla Urfa Mardin Karayolunu trafiğe kapatıp protesto eden çiftçiler kolluğun sert müdahalesi ile karşılaşmış ardından 21 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 4’ü tutuklanmaları, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle Viranşehir Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiler.

Tutuklanması istenen 4 kişi tutuklanma taleplerinin reddiyle adli kontrol şartıyla diğerleri gibi serbest bırakıldılar.

Şüphelilerden bazıları hem olay yerinde darp edildiklerini ve hem de karakolda şiddete maruz kaldıklarını ifadelerinde belirttiler ve bununla ilgili de darp raporu aldıklarını beyan ettiler. Çiftçilerimize uygulanan bu şiddeti kabuk etmediğimizi, her daim çiftçilerimizin yanında olacağımızı ve onları yalnız bırakmayacağımızı bildiriyoruz.”