Savcı İbrahim Çiçek, Nuri Sesigüzel'in isminin İstanbul Büyükçekmece'de bir sokağa verildiğini paylaştı. Şanlıurfalı Savcı İbrahim Çiçek, paylaşımında merhum Nuri Sesigüzel'in kendi memleketinde bir sokağa ismi bir sokağa verilmezken İstanbul'da verilmesine dikkat çekti.
Bu paylaşımının ardından sosyal medyada tepkiler peş peşe geldi.Şanlıurfalı sosyal medya kullanıcıları "Birecik Belediyesi'ne kapak olsun.
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi vefa göstererek sanatçı rahmetli Nuri Sesigüzel'in ismini bir sokağa verdi." yorumları yapıldı.
Gerçek adı Nuri Kaçtaş olan türkücü ve oyuncu Nuri Sesigüzel, yaklaşık 6 ay önce 86 yaşında vefat etmişti. İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Büyükçekmece mezarlığında toprağa verilmişti.
NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 1 Temmuz 1937'de doğan sanatçı, ortaöğrenimden sonra eğitimini yarıda bırakarak müzikle ilgilenmeye başladı. Sesigüzel, sanat hayatına İstanbul Radyosunun 1961'de açtığı yarışmayı kazanarak adım attı.
"Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük” adlı ilk 45'liğini çıkardıktan sonra Ankara Radyosu ile sesini tüm Türkiye'ye duyuran sanatçı, "Sarı Sabahlık, Ağlayan Gözlerim, Saç Beyaz Oldu" türküleriyle altın plak kazandı.
Sinema oyunculuğuna 1963'te "Kara Yılan" filmi ile adım atan sanatçı, 1964'te Fabrikanın Gülü, 1966'da "Kara Tren", 1969'da "Aşk Türküsü", "Mahallenin Namusu", 1970'de "Kaderin Oyunu" adlı filmlerde rol aldı.
Usta sanatçı 1966'da "Geceler Yarim Oldu" ve "Burçak Tarlası", 1968'de ise "Kara Sevda" filmlerinin müziklerini yaptı.
Oyuncu arkadaşlarıyla 1975'te Film-San Vakfını kuran Sesigüzel, 1977’de "Bir Yiğit Gurbete Gitse" filminde oynadı.