Başkan Özyavuz, mesajında şu ifadelere yer verdi; Harran Belediyesi olarak bizlerde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçtik. Tüm şehir kenetlendik ve Belediyemiz imkânlarını Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen illerimiz için seferber ettik. Tüm gücümüzle ve imkânımızla deprem bölgesinde kardeşlerimizin yanında olduk.
Depremin açtığı yarayı birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya çalıştık. 2 yılı geride bıraktığımız şu süreçte enkazların kaldırıldığı, depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşa edildiği bir dönemdeyiz. Devletimiz ihya ve inşa çalışmalarını süratle tamamlamaktadır.
Asrın felaketinde tüm milletimiz birlik ve beraberlik içinde yardıma koşarak örnek bir dayanışma sergiledi. Harran'ımızda bu dayanışmaya katkı sağladı. Hemşehrilerimiz, kurumlarımız, vatandaşlarımız büyüğünden küçüğüne her bir ferdimiz yardım toplama noktalarımıza akın etti. Bölgeye yapılan yardımlarımıza destek olan tüm hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.
6 Şubat tarihli depremler neticesinde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan ülkemizi böylesine felaketlerden korumasını niyaz ediyorum. Aziz milletimize tekraren geçmiş olsun. Yüce Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.”